skip to Main Content
Vermijd Malafide Dakdekkers

Vermijd malafide dakdekkers

Malafide dakdekkers herkennen

Als u een eigen huis heeft dan is onderhoud aan het dak soms simpelweg noodzakelijk. Voor een klus aan uw dak schakelt u uiteraard een dakdekker in. Maar zoals met veel dingen in het leven, zijn er betrouwbare dakdekkers en malafide dakdekkers. U zult de eerste niet zijn die per ongeluk in zee gaat met een oplichter. Dus hoe herkent en voorkomt u nou malafide dakdekkers? In dit blog leest u enkele tips die u helpen.

Let op keurmerken

Keurmerken zijn in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat u als consument weet waar u voor kiest. Kies bij het uitzoeken van een dakdekker dan ook altijd voor een dakdekker die een van de volgende keurmerken heeft:

  • VeBiDak
  • DakMerk
  • Komo
  • NDA

Alle bedrijven die het keurmerk in kwestie daadwerkelijk hebben, staan ook op de website van het keurmerk zelf. Controleer dit dus altijd. Beweert het bedrijf wel het keurmerk te hebben, maar staan ze niet op de website van het keurmerk? Dan kunt u beter niet met dat bedrijf in zee gaan.

Hou de communicatie in de gaten

De manier van communiceren kan een boel zeggen over een persoon of een bedrijf. Let er bijvoorbeeld op of een dakdekker alleen een 06-nummer heeft of een gmail of hotmail adres gebruikt. Dit kan namelijk een slecht voorteken zijn. Een dakdekker die vaak het woord ‘gratis’ gebruikt in zijn verkooppraatjes, zou u aan het denken moeten zetten. Komt een dakdekker zomaar aan de deur om zijn diensten aan te bieden, wijs deze dan direct af. Een dakdekker komt nooit zomaar aan de deur.

Wees kritisch op de financiƫle afhandeling

Let erop of een dakdekker druk achter de zaak zet. U bent nooit verplicht om direct te beslissen. U heeft altijd drie dagen bedenktijd. Betaal ook nooit van tevoren en doe vooral geen aanbetaling. Betaal alleen achteraf en na controle door een onafhankelijke expert. Tot slot: kies een dakdekker met reviews.

Heeft u behoefte aan meer tips over hoe u een malafide dakdekker herkent? Neem gerust contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top