skip to Main Content

De voordelen van dakisolatie

De voordelen van dakisolatie

Begin woningisolatie met dakisolatie

Heeft u eigenlijk altijd een kil en koud huis? Ofwel vindt u het een beetje oncomfortabel? En is daarnaast ook uw energienota veel te hoog? Dat is onprettig om het zachtjes uit te drukken. Gelukkig is het een probleem dat goede oplosbaar is. En wel met dakisolatie. Daarom informeren we u hier graag over de vele voordelen van dakisolatie.

Waarom dakisolatie?

Om een woning het hele jaar door comfortabel te maken en te houden kunt u niet zonder goede isolatie. Met isolatie houdt u in de zomer makkelijker warmte binnen en in de winter blijft kou langer buiten. Daarom is het altijd het best om met het aanbrengen van dakisolatie te starten. Met dakisolatie maakt u uw woning energiezuinig, u heeft lagere stookkosten en u doet het milieu een groot plezier. Met dakisolatie verliest u 30% minder warmte uit uw huis Dat verlaat uw woning dan niet meer via het dak. U hoeft daarna dus minder hard te stoken om hetzelfde behaaglijke gevoel te behouden.

Dakisolatie: investering snel terugverdienen

De besparing die u kunt realiseren met dakisolatie, wordt vaak onderschat. Zeker wanneer u de ruimte onder het dak ook verwarmt, denk aan een slaapkamer op zolder. De besparing kan dan al snel honderden euro’s per jaar zijn. Maar ook een ongeïsoleerde rommelzolder kan prima geïsoleerd worden. U verdient die investering al heel snel terug. Binnen 5 tot 8 jaar.

Waarmee uw dak isoleren?

Er zijn verschillende manieren om dakisolatie aan te (laten) brengen. Allereerst kan isolatiemateriaal tegen het dakbeschot worden geplaatst. Vervolgens kan dit met bijvoorbeeld gipsplaten het dak worden afgewerkt. Daarnaast kan het isolatiemateriaal tussen het dakbeschot en de dakpannen worden geplaatst. Ook verstandig is het om dan meteen ook de zoldervloer te isoleren.

Dakisolatie laten aanbrengen door vakmensen

Onze tip is wel om het aanbrengen van dakisolatie door echte vakmensen te laten doen. Zij weten waarop ze uw dak moeten beoordelen voordat ze het gaan isoleren en welk materiaal daarvoor het beste is. Zo is glaswol bijvoorbeeld heel geschikt voor hellende daken en zijn PIR-isolatieplaten beter voor het isoleren van een plat dak. Vakmensen inschakelen is sowieso verstandig, want verkeerde dakisolatie of verkeerd aangebracht dakisolatie kan houtrot veroorzaken aan uw dak!

Meer weten over dakisolatie?

Wilt u meer weten over maatwerk dakisolatie en de voordelen van dakisolatie? Neem dan contact op met een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is.

Is bij u onlangs dakisolatie aangebracht en wilt u uw positieve ervaringen delen? Doe dit door ons een bericht te sturen via ons contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top