skip to Main Content
Checklist Voor Behangen

Checklist voor behangen

Nieuwe look voor uw interieur

Is uw interieur toe aan een nieuwe, frisse look? Door te kiezen voor behang geeft u uw woonkamer eenvoudig een make-over. Behang is er in allerlei kleuren en patronen, met en zonder reliëf. Gaat u uw woonkamer behangen? Gebruik dan de volgende checklist.

1. Check de staat van uw muren

Voordat u gaat behangen, is het belangrijk dat uw muren hiervoor geschikt zijn. Het is hierbij belangrijk dat de muren glad genoeg zijn. Ze hoeven niet zo egaal te zijn als wanneer u wilt sauzen, maar wel strak genoeg. Als uw muren in slechte staat verkeren, kunt u ze het best laten stucen. Kiest u voor behangklaar stucwerk, dan is uw muur na het opdrogen klaar om te behangen. Het behang kan dan netjes worden aangebracht.

2. Check of u zelf behangt of de klus uitbesteedt

Kiest u ervoor uw muren zelf te behangen of besteedt u de klus liever uit? Door het zelf te doen, bespaart u natuurlijk op loonkosten. Daarentegen zal uitbesteden tot voordeel hebben dat uw behang sneller en professioneler wordt aangebracht. En het bespaart u tijd.

3. Check het soort behang dat u wilt gebruiken

Wanneer u gaat behangen zijn er allerlei soorten behang om uit te kiezen. Behalve in kleur, patroon en reliëf, verschilt behang ook in prijs, behoud van kleur, structuur, sterkte, waterdichtheid en milieuvriendelijkheid. Elk soort behang heeft zijn eigen kwaliteiten. U kunt kiezen uit de volgende behangsoorten.

  • Papierbehang
  • Vinylbehang
  • Acrylbehang
  • Textielbehang

Professional inschakelen

Heeft u hulp nodig bij het stucen of behangen? Schakel dan een professional in. Uw muren worden als nieuw en u heeft er geen omkijken naar.

Wat vindt u trouwens van onze checklist voor behangen? Laat het ons weten via ons contactformulier.

Back To Top