skip to Main Content
Airco Installatie En Onderhoud

Airco installatie en onderhoud

Waar moet je op letten bij airco onderhoud?

Een goed werkende airconditioning zorgt voor een prettige woon-, werk- en leefomgeving. Hij zorgt op (te) warme dagen voor de broodnodige verkoeling. En als het wat te fris is in huis of op kantoor zorgt hij voor een comfortabele warmte. Daarnaast heeft de airco de mogelijkheid om schone en gezonde lucht in de ruimte te realiseren door de functies van lucht zuiveren en ontvochtigen. Om dat jaar in, jaar uit te kunnen doen, is het wel een voorwaarde dat uw airco goed geïnstalleerd is en onderhouden wordt. In dit blog leest u waar u op moet letten bij airco installatie en onderhoud.

Waarop letten bij airco installatie?

Het installeren van een airco-installatie hoeft niet moeilijk te zijn. Veel aircosystemen zijn eenvoudig te bevestigen aan de wand of aan het plafond. In sommige gevallen heeft de airco zowel een binnen- als een buitenunit. Het is dan belangrijk dat de airco bevestigd wordt aan een muur waarin geboord kan worden. Houd daarbij ook rekening met de mogelijkheid tot het wegwerken van leidingen van de airco. En houdt er vooral ook rekening mee dat het aircosysteem zeker drie kilo aan koudemiddel bevat. Daarom adviseren wij u dat een dergelijk zwaar apparaat beter door een professionele monteur geplaatst kan worden.

Waarop letten bij airco onderhoud?

Om de airco ‘up and running’ te houden is het belangrijk om deze op de juiste manier te onderhouden. Alle vaste airconditioners hebben een filter om vuil uit de buitenlucht weg te houden. Een vervuild filter zorgt voor een minder schone luchtstroom. Zorg dus dat u de airco filter plusminus vier keer per jaar reinigt. Ook moet u geregeld het koudemiddel aanvullen. Wist u dat verplicht onderhoud geldt voor airconditioners met meer dan 3 kilo koelmiddel? Let ook op dat de airco regelmatig gecontroleerd wordt op verstoppingen en lekkages. Deze ziet u natuurlijk niet aan de buitenkant, maar reken maar dat ze zorgen voor een slechte werking van de airco.

Meer weten over airco installatie en onderhoud

Wit u meer weten over airco installatie en onderhoud? Neem dan contact op met een specialist in airco systemen bij u in de buurt.

Uiteraard kunt u ook contact met ons opnemen via het contactformulier op onze website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top