skip to Main Content

De voordelen van goede gevelbekleding

Gevelbekleding, wat is dat?

Gevelbekleding biedt bescherming aan uw buitengevel door middel van een plaat. Deze plaat is aan de gevel bevestigd en biedt naast bescherming ook een mooi aanzicht. Gevelbekleding kunt u tevens gemakkelijk laten reinigen. Daarnaast biedt gevelbekleding tal van andere voordelen. Welke dit precies zijn? U leest het in dit blog!

Voordelen van gevelbekleding

Gevelbekleding biedt uw woning meer dan enkel een nieuw uiterlijk. Zo brengt gevelbekleding veel voordelen met zich mee. Denk aan onderhoudsvriendelijkheid, meer bescherming, isolatie en het feit dat u geen schilderwerk meer hoeft te verrichten. Hieronder lichten wij de voordelen van gevelbekleding toe.

Onderhoudsvriendelijk

Gevelbekleding zorgt ervoor dat u uw gevel minder vaak hoeft te onderhouden. Deze wordt namelijk overdekt en zal minder snel last hebben van de weersomstandigheden of schadelijke stoffen van uitlaatgassen. Zo zal uw gevel minder snel scheuren. Ook aanslag zal hier dan niet gauw op ontstaan. Op deze manier hoeft u uw gevel minder vaak te reinigen en te onderhouden. U dient echter wel de gevelbekleding goed te onderhouden. Zo heeft een gevelbekleding van hout regelmatig onderhoud nodig. Denk bijvoorbeeld aan het elk jaar opnieuw verven van de gevel. Een gevelbekleding van kunststof vraagt daarentegen nauwelijks onderhoud.

Meer bescherming

Door een extra beschermlaag over de gevel te plaatsen, wordt deze beschermd tegen hevige weersomstandigheden. Hierdoor krijgt een gevel het normaliter zwaar te verduren. Doordat uw originele gevel minder snel in aanraking komt met regenwater, is een impregnatie van uw gevel niet gauw nodig.

Geen schilderwerk meer

Bij een aantal vormen van gevelbekleding, zoals kunststof en enkele houten gevelbekleding, is het niet nodig om uw gevel van schilderwerk te voorzien. Doordat u uw gevel niet meer hoeft te schilderen, bespaart u geld. Schilderwerk kan namelijk flink wat kosten en moet om de x aantal jaren weer opnieuw gedaan worden. De levensduur van het schilderwerk is echter sterk afhankelijk van de weersomstandigheden. Doorgaans gaat schilderwerk 5 jaar mee.

Isolatie

Gevelbekleding kent een hoge isolerende werking, namelijk buitengevelisolatie. Hierdoor wordt de warmte binnen uw woning beter behouden. Dit betekent dat er in de zomer minder warmte door de gevel binnenkomt en de temperatuur binnen aangenaam blijft. In de winter gaat er echter minder warmte verloren. Een gevel zonder bekleding zorgt voor meer warmteverlies. Bij gevelbekleding kunt u door haar isolerende werking flink op uw energiekosten besparen.

Kies ook voor gevelbekleding

Bent u overtuigd van de voordelen van gevelbekleding? Kies er dan net als vele anderen ook voor om uw gevel te bekleden. Benader een specialist en laat u adviseren omtrent de beste bekleding voor uw gevel. Wij wensen u veel succes bij het bekleden van uw gevel!

Back To Top