skip to Main Content
Waar Komt Een Thuja Brabant Vandaan

Waar komt een thuja brabant vandaan

Om mee te beginnen is het handig om te weten wat een Thuja Brabant is. Een Thuja Brabant is een Westerse Levensboom. In Nederland staat het ook wel bekend als een conifeer. Een conifeer wordt meestal gebruikt om een open stuk, wat compacter te maken. Het is namelijk een haag die je heel groot kunt krijgen. Je hebt hoge maar ook lage hagen. Omdat het dus een Westerse Levensboom is, wordt het hier in Nederland ook soms thuja brabant genoemd. In Brabant is ook een kwekerij, die deze coniferen kweekt. De meeste coniferen die je ziet zijn dus echt Nederlands.

thuja brabant

Waar komt de Thuja Brabant oorspronkelijk vandaan

De Thuja Brabant komt uit Brabant zoals je wel kunt zien aan de naam, maar de Thuja zelf komt niet uit Nederland. In totaal zijn er vijf soorten Thuja’s waarvan er drie uit Oost-Azië komt en de andere twee uit Noord-Amerika. De drie soorten uit Oost-Azie heten: thuja koraiensis, thuja standishii en thuja sutchuenensiss. De twee soorten uit Noord-Amerika heten: thuja occidentalis en thuja plicata. De bomen worden ook veel voor hout gebruikt. De boom heeft namelijk een mooie lichte kleur en rot niet zo snel sterker nog, het hout rot bijna niet. Je kunt dus zelf het hout ook goed gebruiken om producten zelf te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top