skip to Main Content
Moderne Gietvloer In Een Oud Huis

Moderne gietvloer in een oud huis

Oude woning moderniseren met trendy gietvloer

Soms is toveren mogelijk. Tenminste: dat blijkt achteraf. Vooraf had niemand kunnen bedenken dat door het plaatsen van een moderne gietvloer een oude woning als donderslag bij heldere hemel werd omgetoverd tot een trendy paleis. U leest hieronder wat de moderne gietvloer deed met het interieur van de oude woning.

Staat een gietvloer wel mooi in oud huis?

Als u aan mensen op straat zou vragen of een gietvloer wel mooi zou staan in een oude woning, dan zouden ze allemaal zeggen dat ze daar zo hun twijfels over hebben. Het grappige is dat al deze mensen ongelijk zouden krijgen. Wie een beetje gevoel heeft voor interieurstyling kan wel visualiseren wat het effect van deze generatiekloof in stijlen zou kunnen opleveren. En zo geschiedde: de eigenaar van een oude jaren ’30 woning die wij tegenkwamen liet ons het resultaat zien van het plaatsen van een nieuwe PU gietvloer in zijn stulpje: zijn klassieke jaren dertig woning had daadwerkelijk een heuse metamorfose ondergaan.

Gietvloer in oude woningen aanbrengen

Wat bleek: hij was zo overtuigd van zijn zaak als het ging om een fraai eindresultaat dat hij net zo lang heeft gezocht naar een bedrijf dat bereid was om een gietvloer in oude woningen aan te brengen. Het was zelfs een bedrijf dat dit werkje niet voor de eerste deed. Zij hadden al meer oude woningen voorzien van een strakke design gietvloer. Daarna ging het voor dat bedrijf als een lopend vuurtje. Steeds meer oude woning eigenaren klopten er aan voor een nieuwe gietvloer.

Hoe en nieuwe gietvloer in oud huis aanleggen?

Het idee uitwerken van hoe een gietvloer in een oude woning te leggen, ging uiteraard niet over één nacht ijs. Maar het resultaat is er wel naar. Zeker bij een oud huis is het belangrijk dat eerst naar de staat van de ondergrond gekeken wordt. In ons voorbeeld wilde de eigenaar een nieuwe gietvloer combineren met vloerverwarming. Maar daarvoor moest wel de bestaande tegelvloer worden weggebroken om er met een frees de vloerverwarming in aan te kunnen brengen. De kerst op de taart hiervan was dat verwarming met oude radiatoren in huis niet meer nodig was. Daardoor kreeg de strakke ‘nieuwe’ woonkamer een speciaal ruimtelijk effect die mooi aansloot op de naadloze gietvloer.

Meer weten over gietvloeren? Neem gietvloer contact met ons op voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top