skip to Main Content
Tips Voor Het Bouwen Van Een Loods

Tips voor het bouwen van een loods

Zelf een loods bouwen? Wij geven tips!

Heeft u meer ruimte nodig bij uw woning of bedrijfspand? Dan is het bouwen van een loods daarvoor een goede oplossing. U kunt uw loods gebruiken als opslagplek, werkruimte, kantoor of zelfs als woonhuis! De handigste manier om snel een loods te bouwen is door een bouwpakket voor een loods te bestellen bij een specialist. In dit blog geven wij een aantal praktische tips voor het ontwerpen van uw loods.

Stap 1: Een bouwtekening maken

Voordat u de loods kunt gaan bouwen, is het eerst belangrijk dat u een goede bouwtekening maakt. Denk hierbij aan een aantal punten:

  • Wat wilt u in deze loods gaan doen? Voor een kantoorruimte heeft u bijvoorbeeld andere wensen dan voor een magazijn
  • Hoeveel ruimte heeft u beschikbaar?
  • Wat voor dak moet er op de loods komen?
  • Van welk materiaal wilt u de loods gaan maken?

Maak vervolgens een nauwkeurige schets met de buitenmaten, de binnenmaten en een plan voor elektriciteit en water.

Stap 2: Is er een vergunning nodig?

Vervolgens moet u gaan onderzoeken of u een vergunning nodig heeft voor het bouwen van uw loods. Deze regels voor het vergunningsvrij bouwen van een bijgebouw zijn sinds november 2014 gelukkig flink versoepeld. De voorwaarden voor vergunningvrij bouwen kunnen per gemeente verschillen, maar over het algemeen geldt dat het bijgebouw achter het hoofdgebouw geplaatst moet worden, minimaal 1 meter achter de voorgevel. Daarnaast moet de loods ondergeschikt zijn aan het hoofdgebouw, mag de oppervlakte maximaal 100 m2 (binnen de bebouwde kom) of 150 m2 (buiten de bebouwde kom) bedragen en mag de nokhoogte niet hoger zijn dan 5 meter.

Heeft u nog vragen over het bouwen van een loods? Neem dan gerust contact met ons op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top