skip to Main Content

Wat zijn de voordelen van vloerisolatie? U leest het hier!

Het uitvoeren van een vloerisolatie

Heeft u al eens gedacht aan het laten uitvoeren van vloerisolatie? Deze vorm van isolatie brengt vele voordelen met zich mee voor uw woning. Velen kiezen voor een vloerisolatie om te besparen op de energie, maar er zijn nog diverse andere voordelen van vloerisolatie. Wij zetten deze voordelen in dit blog graag voor u op een rijtje. Lees snel verder om meer te weten te komen over de voordelen van vloerisolatie.

Meer comfort in uw woning

Een van de voordelen van vloerisolatie is het feit dat de temperatuur van uw vloer hoger wordt. Doorgaans wordt een stijging van 4 graden gevoeld. Maakt u gebruik van zowel vloerisolatie als vloerverwarming? Dan zal uw vloer nog warmer worden. Een koude vloer is dan snel verleden tijd, waardoor het prettiger is om zelfs in de koudere maanden op blote voeten in uw woning te lopen. Ook voorkomt vloerisolatie tocht over de vloer en zal er ook geen optrekkend vocht meer uit de kruipruimte verschijnen. Ideaal.

U bespaart op uw energie

Al eerder benoemd, maar in deze alinea verder uitgelicht: u bespaart gigantisch op uw energie. Zo bespaart u al snel 5 tot 7 kubieke meter gas per vierkante meter. Dit lijkt wellicht weinig, maar in de praktijk zorgt dit voor een groot rendement. Een rendement dat overeenkomt met een rente van 8% op uw spaarrekening. Dat is nog eens fijn voor uw portemonnee!

Een optimaal binnenklimaat

Wist u dat vloerisolatie ook voor een gezonder binnenklimaat zorgt? Uit onderzoeken is gebleken dat door vloerisolatie huisstofmijt wordt beperkt. Ook worden vocht en schimmels hierdoor voorkomen, alsmede condens op uw ramen. Het staat in elk geval vast dat vloerisolatie zowel voor u als voor uw woning gezonde voordelen heeft.

Maak ook de keuze voor vloerisolatie

Nu u heeft kunnen lezen over de voordelen van vloerisolatie, bent u wellicht benieuwd waar en hoe u deze kunt laten uitvoeren. Op internet kunt u hierover veel informatie vinden. Neem eens een kijkje op Google en ga op zoek naar een expert bij u in de omgeving. Laat u dan informeren over wat zij voor uw vloer en de isolatie hiervan kunnen betekenen. Ter afsluiting wensen wij u alle succes bij de uitvoering van uw vloerisolatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top