skip to Main Content

Flexibiliteit in de bouw? Kies voor payroll!

Waarom is payroll populair in de bouw

Payrolling is een vorm van werkgeverschap die ontzettend populair is in de bouw. Of het nu gaat om een aannemer, stukadoor, schilder of bouwvakker, zij ervaren allemaal zeer veel voordelen van payroll. Maar wat spreekt hen nu zo aan? Wat heeft payrolling allemaal te bieden? In dit blog vindt u de antwoorden op uw vragen. Wij gingen namelijk op onderzoek naar de voordelen van payroll voor de bouw. Bent u benieuwd geworden? Lees dan snel verder.

Meer flexibiliteit

Wij gingen langs bij verschillende bouwbedrijven, aannemers en schilders die de overstap op payroll hebben gemaakt. Wij vroegen hen welke voordelen zij ervaren van het payrollen. Zij gaven aan dat zij de flexibiliteit die payroll met zich meebrengt, heel erg kunnen waarderen. Een bouwbedrijf of aannemersbedrijf heeft te maken met personeel dat met flexibele uren werkt. Denk aan schilders, stukadoors en bouwvakkers die worden ingeschakeld voor een bepaalde klus. Het personeelsbestand van het bedrijf wisselt regelmatig. Als bedrijf is het dan een behoorlijke opgave om de gewerkte uren correct bij te houden. Wanneer een bedrijf overstapt op payrolling, wordt deze taak overgenomen door het payrollbedrijf. Het payrollbedrijf heeft verschillende specialisten in dienst die de personeelsadministratie zeer secuur bijhouden. Daarnaast wordt het werkgeversrisico bij ziekte van een werknemer overgenomen door het payrollbedrijf. Dit brengt een hoop flexibiliteit met zich mee.

Meer tijd en energie

Een tweede voordeel dat wij tijdens de gesprekken regelmatig voorbij hoorden komen, is dat u als eigenaar van een bouwbedrijf een stuk minder tijd en energie kwijt bent aan het bijhouden van de salarisadministratie. De salarisadministratie wordt bij een overstap op payroll namelijk de verantwoordelijkheid van het payrollbedrijf. Als eigenaar kunt u zich vervolgens volledig focussen op de taken die er echt toe doen. Bijvoorbeeld de renovatie van een huis of de realisatie van een mooie uitbouw.

Meer zekerheid met payrolling

Tot slot geeft payrolling ook meer zekerheid. De bouw is een vakgebied waarbij veel fysieke inspanning komt kijken. Het kan dan ook zomaar gebeuren dat een werknemer arbeidsongeschikt raakt of ziek wordt. Dit zorgt voor veel kosten bij de werkgever. Er moet vervanging geregeld worden, terwijl de zieke of arbeidsongeschikte werknemer doorbetaald moet worden. Gelukkig komt u met payrolling nooit voor zulke onverwachte kosten te staan. Het payrollbedrijf neemt namelijk ziekte en verzuim voor zijn rekening.

Neem contact op met een payrollbedrijf bij u in de buurt

Een overstap op payroll blijkt dus zowel meer zekerheid als flexibiliteit te geven aan een bouwbedrijf. Heeft u ook interesse gekregen in een overstap op payroll? Of heeft u behoefte aan meer informatie over de diensten van een payrollbedrijf? Neem dan contact op met een payrollbedrijf bij u in de buurt. Zij helpen u graag verder in de wereld van de payroll.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top