skip to Main Content

Is uw kruipruimte al geïsoleerd?

Ga vocht, schimmel en stank te lijf via de kruipruimte!

Bij het isoleren van een woning denkt men meestal vooral aan dakisolatie, vloerisolatie en spouwmuurisolatie. Logisch, want deze zaken zijn met het blote oog min of meer zichtbaar. Een isolatievorm die echter wel eens wordt onderbelicht is kruipruimte-isolatie. Nochtans is het voorzien van bodemisolatie in de kruipruimte, waar kruipruimte-isolatie op neerkomt, een zeer effectieve wijze van isoleren. Lees verder om erachter te komen welke voordelen deze gunstige vorm van isolatie biedt.

Hoe werkt kruipruimte-isolatie?

De kruipruimtes onder vrijwel alle woningen hebben een behoorlijk vochtige bodem, van waaruit water verdampt. Door dit effect wordt de luchtvochtigheid in de woning verhoogd. Met het verwarmen van de woning wordt deze verdamping alleen maar versterkt en bevorderd. Hier valt natuurlijk wel iets aan te doen. Het koudste gedeelte van de kruipruimte is zonder twijfel de bodem, die een constante temperatuur heeft van 10 à 12°C. Als u deze bodem laat bedekken met bodemisolerend materiaal, dan wordt deze koude grond afgezonderd van de warmere lucht daarboven. Bovendien wordt door deze ingreep de kruipruimte iets compacter én warmer. Waarom dit gunstig is? Omdat vocht altijd het koudste punt zoekt. Vocht zal dus in de bodem onder het isolatiemateriaal blijven steken. Zo zal de luchtvochtigheid in de woning enorm afnemen, met alle positieve gevolgen van dien. Welke voordelen dit voor u kan opleveren, dat leest u hieronder.

Voordelen van isoleren kruipruimte

Kortweg zorgt kruipruimte-isolatie ervoor dat uw kruipruimte droog en warmer wordt. Deze ingreep is dikwijls gunstiger (lees: goedkoper) dan de meeste andere vormen van isolatie, en zal toch een reeks aan gunstige effecten veroorzaken voor onder andere uw woning en wooncomfort, te weten:

  • Een drogere en warmere vloer op de begane grond
  • Schonere lucht, waardoor schimmels en zwam worden voorkomen
  • Minder kans op ongedierte
  • Gunstig effect op levensduur gasleidingen en waterleidingen
  • Besparing van energie (gas)

Overtuigd? Ga voor een vrijblijvende offerte!

Bent u geïnteresseerd geraakt in kruipruimte-isolatie? Dat is goed voor te stellen, ook omdat de kosten die gemaakt worden voor het aanbrengen van de isolatie, eigenlijk gezien moeten worden als investering. Nadien gaat u immers fors besparen op uw energierekening. U hoeft bovendien niet terughoudend te zijn om de eerste stap te zetten. Een beetje klantvriendelijke isolatiespecialist voorziet u namelijk vrijblijvend van adviezen en offertes. Met deze informatie beslist u vervolgens zelf of en wanneer u overgaat op isolatie.

Back To Top